INDIVIDU

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor jou als individu.

TEAM & ORGANISATIE

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor teams en organisaties.

Boeken & Films


Een greep uit mijn boeken collectie:

Gung Ho! (Ken Blanchard & Sheldon Bowles)  Een prachtige metafoor over het motiveren van mensen om zich in te zeeten voor het succes van hun organisatie

Wat leiders drijft (Manfred Kets de Vries) Dit boek is een manifest van de overtuiging dat alleen organisaties met een hoog EQ succesvol zijn. Het biedt leidinggevenden instrumenten om beschouwender te worden, het geeft een bril om naar mensen en concepten te kijken en ongewoon gedrag bij zichzelf en anderen begrijpelijker te maken en te veranderen.

Zo ben ik nu eenmaal (Willem van der Does) Hilarisch! Sommige mensen raken door hun persoonlijkheid voortdurend in de knoei, of bezorgen hun omgeving enorme overlast. Slechts weinig mensen hebben een persoonlijkheidsstoornis, maar trekjes ervan heeft vrijwel iedereen. Die zijn dan ook heel herkenbaar – als je weet waar je op moet letten. Met dit boek kunt je persoonlijkheidstypen leren herkennen, en leer je ook hoe het eruitziet als het helemaal uit de hand is gelopen dankzij de schitterende tekeningen van Peter van Straaten)

Doorbreek de cirkel (Arend Ardon)  Verdiepende kennis over verandermanagement. Over hoe we, zonder dat we het weten, aannames hebben over onze medewerkers die ons juist in de problemen brengen. En onbewust vertonen we gedrag waarmee we initiatief en verantwoordelijkheidsgevoel van medewerkers ondermijnen. 

Gedoe komt er toch (Joop Swieringa) Organisatieveranderingen geven gedoe. Altijd. Veel of weinig, boven- of ondergronds, heet of koud. De boodschap van dit boek: probeer 'gedoe' niet te vermijden, maar zorg juist dat het op tafel komt.

Authentiek Leiderschap (Bas Blekkingh) Een soms confronterend boek dat je zal inspireren tot het creëren van een omgeving waarin prestaties en geluk elkaar positief beïnvloeden. Gedreven door een model dat je tot je kern leidt.

Geweldloze Communicatie (Marschall B. Rosenberg) helpt ons stevig in het leven te staan, te zeggen wat we willen én te horen waar het de ander om gaat. Het is een taal van mededogen waarmee we de machtsstrijd overstijgen en bewegen naar samenwerking en vertrouwen. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.            

Boos (Riekje Boswijk- Hummel)  Leer je eigen boosheid kennen en er op een effectieve manier mee omgaan

Het drama van het begaafde kind (Alice Miller) We kunnen ons verleden totaal niet veranderen, de krenkingen die ons in onze kindertijd zijn aangedaan, kunnen we niet ongedaan maken. Maar we kunnen wel onszelf veranderen, onszelf 'repareren', onze verloren integriteit heroveren. 

en tot slot nog twee kalssiekers:

Good 2 Great (Jim Collins) een klassieker in de management literatuur. Een onderzoek onder 500 organisaties vertelt de weg van goed naar uitstekend presterende organisaties

Je ongekende vermogens (Anthony Robbins) Een klassieker in de NLP


Films                                                                                                                                                                             

  • As its in Heaven - De muziek is al gemaakt. Alle tonen zitten in je! Zeer indrukwekkend.
  • Kung Fu Panda 3 - Bewustwording van je eigen krachten, humor. Bekijk hier de trailer
  • Intouchables - Over verwachtingen, aannames, vooroordelen en de rijkdom die het kan brengen als je ze loslaat.
  • House of Cards - Prachtige intriges over politiek en persoonlijkheid.
  • Gandhi - zijn doel was vrijheid, zijn strategie was vrede en zijn wapen was zijn menselijkheid. Over leiderschap, idealen, impact en levenshouding. 

films en boeken