INDIVIDU

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor jou als individu.

TEAM & ORGANISATIE

Lees meer over wat wij kunnen betekenen voor teams en organisaties.

CV


Competenties en Persoonlijkheid

 • Sociaal leider. Verbindend.
 • Talent voor het bouwen van zelfsturende teams. Sterk in het vinden het optimum van Laissez faire leiderschap en het creëren van rust en vertrouwen.
 • Verandercoach. Kracht: balans sturing en zelf sturing
 • Overtuigingskracht , Impact, Flexibel, Zelf reflecterend, Communicatief vaardig, Resultaatgericht, Stijlflexibiliteit.
 • Voortrekker van de verandering en didactisch vermogen om de gewenste verandering op mensen over te brengen.
 • Een gedreven en stimulerende persoonlijkheid en de wil om anderen succesvol te laten zijn.
 • Sensitiviteit en vaardigheden om met iedereen te kunnen sparrenen ik ga waar nodig de discussie aan. Dit met een positieve attitude en open persoonlijkheid.
 • Feedback geven doe ik positief stimulerend, zowel in een groep als in een één op één situatie.
 • Eigenzinnig.

Ontspanning en Interesses

 • Sport; in teamverband en individueel.
 • Wandelen
 • Lezen; met name (vak)literatuur, wetenschap, psychologische romans en thrillers.
 • Psychologie, persoonlijke ontwikkeling en ontwikkeling van anderen.
 • Onderhouden sociale contacten en zakelijk netwerk.
 • Mensen.
 • Koken voor vrienden.

Werkervaringen

2013- 2015         Manager Financieel Advies Rabobank Alkmaar. Een afdeling van 2 teams met in totaal 40 leden. Een team van Assistenten en een team van Adviseurs. Beide teams worden door een teamleider aangestuurd. Doelstelling is het optimaliseren van de klantbediening en het vinden van de juiste balans in de CER-driehoek (Commercie, Efficiency en Risico). Grootste uitdaging was de cultuur op de afdeling, waarbij een verbetering van de samenwerking meest effectieve is geweest,  maar ook het verandervermogen vergroten en het elkaar constructief aanspreken zijn mooie reslutaten geweest, alsmede de klant weer in zicht hebben, commerciële kansen creëren, vinden en benutten. 

2011- 2013         Manager CRM bij Rabobank Amsterdam De afdeling bestond uit 2 teams met in totaal 14 leden. Een team van Adviseurs en een team Datamanagement & Kenniscentrum. Doelstelling en resultaat was het optimaliseren van de klantbediening en daarmee ook het gebruik van het systeem (Siebel). Coaching van en ondersteuning aan collega managers met het optimaliseren van de klantbediening via de thema’s klantintegriteit, klachtenmanagement, Lean processen, EKD en CRM beleving en systeem. Ondersteuning van de manager HR met het implementeren en borgen van een leiderschapsprogramma voor managers en teamleiders.

2006 -2011         Consultant voor aangesloten banken bij Rabobank Nederland. Ondersteunen van directie, projectmanager en leidinggevenden bij de implementatie van CRM. Ondersteunen van lokale banken bij het bewerkstelligen van ander gedrag bij veranderingen. Ontwikkeling van trainingen voor managers op attitude en competenties. Ondersteunende activiteiten in het buitenland (Zambia 2009).

2004- 2006         Projectmanager CRM bij Rabobank West-Friesland Oost in Zwaagdijk Coaching van en training aan Directie en leidinggevenden bij de implementatie van  cultuurprogramma (Cohen Brouwn) en een systeem (Siebel).  Aansturing data- en specialistenteam Siebel.

2001- 2004         Financieel Planner Rabobank West-Friesland Oost in Zwaagdijk.

2000- 2001         Hypotheek Adviseur en Financieel Adviseur bij Broekman& Bokma makelaars in Alkmaar.

1994- 2000         Baliemedewerkster en Hypotheekadviseur bij Rabobank Alkmaar.                        

 

Opleidingen 

 

2016 – heden      - Sociale en Organisatiepsychologie, OU.

                               - Certificering TGI (Thema gecentreerde Interactie) Effectief Leiderschap en Rivaliteit bij 4D Organisatieontwikkeling. 

                               - Certificering Actor bij ActMe- persoonlijkheids analyse. 

2014                      Leergang niet Rationele en Disfunctionele Processen in Organisaties bij Stichting Bedrijfskunde.

2009                      MBA, BSN, Tiel. Afstudeerthema: Succesfactoren bij veranderen.

2004                      OU-Coaching principes voor Leidinggeven.

2003                      HEAO, Management, Economie en Recht, Open Universiteit: Inleiding in de Psychologie, Bc.

1995                      MEAO

1992                     HAVO

 

Leergangen 

 

 

2015                      Strategisch onderhandelen voor vrouwen, Faalangstreductietraining voor ouders, Meesterschap in accuratesse (eigen co-productie). 

2014                      Stratego voor Vrouwen.

2012                      Inzicht in Invloed bij Bureau Zuidema.

2010                      POSE, training om je impact te vergroten in groepssessies. Lean Management; Train de trainer Sturen op Continue Verbeteren; (lean)            hulpmiddelen voor management, in te zetten bij het implementeren van veranderingen.

2006                      ConhenBrown Motivational tools- Los Angeles, Amerika.

2004                      ConhenBrown Sales and Servicemanagement- Los Angeles, Amerika.

2001                      Federatie Financiële Planners: Gecertificeerd Financieel Planner. 

2000                      Erkend Hypotheekadviseur.

1994                      Rabobank Opleidingen bank- (sparen, beleggen, pensioenen) en verzekeringswezen (assurantie B), hypotheken.

 

Nevenactiviteiten

 

2014- heden     Begeleider ‘Pittige Plus groep’ op Basisschool Titus Brandsma, Middenmeer 4 uur per week begeleiding van meer- en hoogbegaafde kinderen van groep 6,7 en 8 bij het verrijken van de basislesstof. Doelstelling hierbij is om de kinderen meer uitdaging te bieden, breder en vanuit verschillende contexten te leren,  te leren leren en beter te leren samenwerken.

2009                      Schrijfster van het boekje ”Mijn broertje heet Tys en die is dood”. Dit  boek is een (voorlees)boek voor kinderen in de leeftijd van 3 tot 8 jaar over hoe een kind de periode na het overlijden van een broertje of zusje ervaart. Deze wordt gratis verstrekt door het Tysfonds aan alle belanghebbenden.

2008-2014          Weekendmanager van het Ronald McDonald Huis in Amsterdam. Hier motiveer ik vier weekenden per jaar een team van vrijwilligers om samen met hen ervoor te zorgen dat ouders van een ziek kind, die in het AMC verblijft, een warm thuis ver van huis ervaren.

2008-2012           Oprichtster van de Stichting Tysfonds (2008-2012) . Deze is opgericht na het overlijden van mijn zoon Tys*. De stichting stelt zich ten doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van kinderen en familie van kinderen met een ernstige longaandoening.